top of page
The+Calicos+Full+Band.jpg
FIXKES PERSFOTOO2021 - horizontaal_edited.jpg
0F059E7F-2D1D-4E02-BCB2-ED11D8BF1B75-480x0-c-default_edited.jpg

17 september 2022 20u00 

 
locatie: zaal Lux
            Marktplein 1
            2950 Kapellen

Inkomprijs :       € 28

Voorverkoop:     € 25

 

voorverkoop eindigt 24 uur

voor het aanvangsuur

 

deuren: 19u00

ANGELNIGHT muziekfestival

perstekst:

 

TWAALFDE ANGELNIGHT MET FIXKES EN THE CALICOS

 

Met enkele  noodgedwongen (corona-)pauzes tussendoor is KAS toe aan de twaalfde editie van het Angelnight-festival in zaal LUX te Kapellen.  Dat is uitgegroeid van een puur jazz-evenement als eerbetoon aan de overleden jazz-zangeres Angela Baekelmans naar een affiche waar jazz en pop het podium delen.

Onder het motto “geen 13 in een dozijn” koos het KAS-programma-team voor kwaliteit uit eigen streek, met FIXKES en THE CALICOS.

Niemand minder dan mediabekendheid KIM VAN ONCEN aanvaardde het meterschap over deze Angelnight en zorgt voor extra aandacht op de sociale media.

 

Vlak na het behalen van de eerste plaats in Humo’s Rock Rally, kwamen The Calicos met hun melodieuze americana (mét pedalsteel) naar de KAS Angelnight van 2018.

De single “Nova”, net voor de corona-pauze bleek de perfecte opwarmer voor de debuut-CD “The Soft Landing”: 9 diverse songs die het spectrum tussen americana en indie-rock bestrijken en samen een homogene, warme plaat vormen.
 

Na drie jaar zijn The Calicos klaar om een breed muziekminnend publiek aan te spreken en is de band uitgegroeid tot een alternatieve popgroep die generaties kan verzoenen.
 

Met Fixkes brengt KAS een absolute topper naar het podium in Zaal LUX. We schrijven eind 2005: Sam Valkenborgh en co hadden welgeteld één repetitie op de teller, maar wilden per se een demo opnemen, kwestie van op tijd te zijn voor Humo's Rock Rally. En dus werd de garage van ma en pa Valkenborgh tot studio gedoopt en werden vier nummers opgenomen, tussen de fietsen en het oud papier: “Ik zen van Stabroek” en “kvraagetaan”.

 

En toen kwam februari 2007. De officiële release van “kvraagetaan”, deftig opgenomen deze keer. Het nummer was meteen de hotshot van de week op Studio Brussel en parkeerde zich niet veel later op de eerste plaats in de Ultratop. Zestien weken op één. Nooit gebeurd. Fixkes was ‘the next big thing’. Iedereen kon het lied meezingen. Van 7 tot 77.

Na 15 singles en 3 albums laste Fixkes een sabbatperiode in, tot 2020.

 

Een nieuw album “IV” luidde de doorstart in. Jaren negentig, is dat een stijl?

Wat Pavement, Beastie Boys, Cake of Weezer? 'Rock is dood', zingt Sam op het nummer 'Swijle zo grappig'. Zou best kunnen, maar als heuptasjes mogen, broeken weer de breedte in gaan en sweaters om het hardst schreeuwen, is het alleen nog wachten op spermajeans.

Of Fixkes. Of de twee samen natuurlijk.

 

ANGELNIGHT 12

17 september 2022 – 20.00 u

Zaal Lux, Kapellen

tickets: 28.00 euro – voorverkoop (tot 24 u vooraf): 25.00 euro

Publiek kan voor info en tickets terecht op www.kasattenhoven.be 

bottom of page