top of page
Selectie_Edit2_MG_4926.jpg
Selectie_Edit2_MG_4944.jpg

DOOR OMSTANDIGHEDEN KAN HET CONCERT JAMMEER GENOEG NIET DOORGAAN.
GERESERVEERDE TICKETS WORDEN TERUG BETAALD.

7 mei 2023  15u00

 

locatie: Sint Jacobuskerk

            Kerkstraat 4

            2950 Kapellen

DUO MAROTEL

Emma en Thomas, beiden huismusici aan het Museum Vleeshuis I Klank van de Stad te Antwerpen, waar ze elkaar tegenkwamen en besloten authentieke instrumenten uit de collectie te combineren. Geen alledaagse combinatie: een vroeg romantische gitaar (Marotel, Mirecourt ca.1820) met de vroeg romantische vleugel (Graf, ca. 1826).

Het bracht hen aan het arrangeren en het speuren naar gepast repertoire. Zo blaast Duo Marotel nieuw leven in unieke, maar ook sommige vergeten pareltjes van muziek.

Ganymed is een muzikaal programma symbolisch geladen met ''Senhnsucht'', verlangen naar een andere wereld, natuur en onbeantwoorde liefde. Emma Wills en Thomas Boodts brengen werken van Franz Schubert & Ferdinando Carull.

Thomas, solist in binnen-en buitenland, begon zijn muzikale studies op 5 jarige leeftijd met viool, na lessen bij zijn vader studeerde hij aan het Conservatorium te Antwerpen. Daarnaast volgde hij lessen aan de Imola Piano Academy en de Jiri Hlinka Piano Academy Norway bij Christian Ihle Hadland en Leif Ove Andsnes.

Thomas specialiseert zich in het bespelen van historische instrumenten, met de focus op het vroeg romantisch repertoire. Zo is Thomas verbonden aan het museum Vleeshuis Klank van de Stad te Antwerpen als ambassadeur/promotor binnen de klavierinstrumenten. Zijn eigen collectie omvat een Pleyel vleugelpianoforte uit 1846, Girikowsky Weense pianoforte uit 1826, Erard vleugelpiano uit 1850, een kopie naar Silbermann 1747,... en hij verzorgde meerdere expertises en samenwerkingen rond restauraties en opnames voor verschillende musea en collecties.

Thomas volgde lessen en/of masterclasses op zowel hedendaagse als historische instrumenten bij o.a. Jacques De Tiège, Piet Kuijken, Claire Chevallier, Mai Shigeoka, Bart van Oort, Vitaly Samoshko, Eliane Rodrigues, Anton Kuerti, Eero Heinonen, Piero Rattalino, Polina Leschenko, Daniel Blumenthal, Christian Ihle Hadland, Leif Ove Andsnes.

Thomas is een veelgevraagd zangbegeleider voor wedstrijden en audities. Hij verzorgde workshops in de serie Udo Reinemann lied masterclasses te Brussel in De Munt/La Monnaie wat zorgde voor samenwerkingen met gerenommeerde docenten/solisten als Maciej Pikulski, Christine Schäfer, Barbara Bonney, Christianne Stotijn, Malcolm Martineau, Roger Vignoles, Christoph Prégardien, Kristiane Karg en anderen.

Belgische klassieke gitariste Emma Wills (1998°) is een veelbelovend, gepassioneerd en veelzijdig gitarist. Ze staat op de planken als soliste, ook met orkest, in verschillende duo ensembles, in muziektheaters en nog veel meer.

In maart 2022, werd Emma gelanceerd door radiozender Klara in het programma 'De Twintigers', als veelbelovende jonge muzikant, waarin ze te zien is in een reeks interviews (Music Matters, Espresso) en concerten (Studio Toots). Sinds juni 2021 is Emma Ambassadrice aan het Museum Vleeshuis van een authentieke Marotel- gitaar (Mirecourt, 1820). Emma begon haar samenwerkingen met Museum Vleeshuis in 2017 toen ze gekozen werd als soliste voor verschillende concerten en projecten (Museumnacht, De klank van het Vleeshuis). Samen met pianist Thomas Boodts

vormt ze Duo Marotel sinds 2022, een romantisch gitaar-piano duo met uitvoeringen op historische instrumenten uit de collectie van het Museum Vleeshuis. Duo Marotel concerteert met hun eerste programma 'Ganymed'. In mei 2022 werd Emma uitgenodigd door het Virago Symphonic Orchestra om het Concerto de

Aranjuez (Rodrigo) te spelen in AMUZ. Samen met accordeonist Sebastian Enriques, vormen ze Duo Como sinds 2018. De passie en technische kracht in hun spel wordt gebracht met grootp plezier en vertaald zich naar hun eerste concertprogramma, het zomerse 'Douce Joie'.

Naast haar soloprojecten is Emma ook actief in het theater met haar muzikale vertelling waarvoor ze grootste onderscheiding kreeg, 'Witte Vlinders', en waar ze een eerste succesvolle zomertour mee gemaakt heeft in 2021 (MoMeNT Cultuurfestival etc). In de zomer van 2021 speelde Emma in 'A.L.I.C.E.', een productie van Muziektheater Transparant met Belgische zangeres An Pierlé (Handelsbeurs Concertzaal, deBijloke, deSingel). Daarnaast speelde Emma op het Transitfestival (Leuven, 2021) en Club Katarakt (Hamburg) met het KCA gitaar-ensemble o.l.v. Thomas Moore, met hedendaagse composities van Michael Maierhof (DE) en Jessie Marino (VS).

Emma voltooide haar Master studies 'Master in Muziek Podiumkunsten - Klassieke gitaar' in juni 2021 aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen 'Met grote onderscheiding', waar ze onder leiding van Roland Broux, Jan Sanen en Nico Couck

werd opgeleid tot een professionele gitariste. Tijdens haar eerste Masterjaar werd Emma toegelaten als uitwisselingsstudente aan het Koninklijk Conservatorium van Schotland (Verenigd Koninkrijk) onder leiding van professoren Allan Neave, Matthew McAllister en Ian Watt.

Emma nam reeds deel aan verschillende masterclasses met internationale gitaristen zoals, Alberto Mesirca (IT), Michel Gillain (flamenco, BE), Laura Young (CAN), Paul Galbraith (UK), Meng Su (CHN), Göran Söllscher (SW), Rafael Aguirre (ES) en Johan Fostier (BE).

bottom of page