top of page
DSC_0103 (2).JPG

12 juni 2022  15u00

 
locatie: Sint Jacobuskerk
            Kerkstraat 4
            2950 Kapellen

Inkomprijs :       € 21

Voorverkoop:    € 18

 

voorverkoop eindigt 1 uur

voor het aanvangsuur

 

geen genummerde plaatsen

 

deuren: 14u00

ensemble TRIADE

perstekst:

ENSEMBLE TRIADE BIJ KAS

Als afsluiter van het eerste deel van het seizoen trekt KAS naar de Sint Jacobuskerk te Kapellen voor een uitzonderlijke matinee-voorstelling.

Ensemble Triade is ontstaan uit een goede vriendschap tussen 3 collega's muzikanten die tijdens de lockdown hebben geëxperimenteerd met deze ongewone bezetting van fluit, gitaar en contrabas. Triade zoekt de uitersten op in toonbereik en klankkleur aan de hand van prachtige werken en arrangementen met invloeden uit Spanje, Italië en Zuid Amerika.

Ensemble Triade is vooral de synergie en harmonie tussen drie ervaren muzikanten.

Lode Leire is naast gediplomeerd contrabassist ook hoofddocent aan het conservatorium te Antwerpen en leraar aan de academies van Ekeren, Antwerpen en Sint-Niklaas. Met het duo Bernardel bracht hij kamermuziek met cello – Lode is ook lid van het barokensemble Euterpe.

Michel Verkempinck is een vaste waarde doorheen de geschiedenis van KAS – als solo-artiest of in een ensemble. Michel begon zijn klassieke gitaarstudie op 13-jarige leeftijd aan de Academie te Ekeren. Hij studeerde verder aan het conservatorium te Antwerpen en behaalde een eerste prijs voor notenleer, gitaar en kamermuziek.

Sinds 2016 bespeelt hij ook de 10-snarige gitaar, een instrument dat hem toelaat andere muzikale horizonten te ontdekken.

Christian Plouvier wordt gerekend tot ’s werelds beste fluitisten. Na zijn studies aan het Conservatorium van Antwerpen specialiseerde hij zich verder bij de Franse meesters Alain Marion en Jean-Pierre Rampal. Hij werkte freelance met het Koninklijk Filharmonisch Orkest en de Vlaamse Opera (Antwerpen-Gent). Doorheen zijn carrière exploreerde hij steeds verschillende muzikale genres, van wereldmuziek tot jazz en klassiek .

ZONDAG 12 JUNI 2022 – 15.00 u

Sint Jacobuskerk, Kerkstraat 4, 2950 KAPELLEN

tickets: 21.00 euro – voorverkoop (tot 24 u vooraf): 18.00 euro

 

Publiek kan voor info en tickets terecht op www.kasattenhoven.be

bottom of page