DSC_0103 (2).JPG

12 juni 2022  15u00

 
locatie: Sint Jacobuskerk
            Kerkstraat 4
            2950 Kapellen

Inkomprijs :       € 21

Voorverkoop:    € 18

 

voorverkoop eindigt 1 uur

voor het aanvangsuur

 

geen genummerde plaatsen

 

deuren: 14u00

ensemble TRIADE

Mooie klassiek muziek met composities van oa Piazolla.

Ensemble Triade is ontstaan uit een goede vriendschap tussen 3 collega's muzikanten die tijdens de lockdown hebben geëxperimenteerd met deze ongewone bezetting van fluit, gitaar en contrabas.

Triade zoekt de uitersten op in toonbereik  en klankkleur aan de hand van prachtige werken en arrangementen met invloeden uit Spanje, Italie en ook Zuid Amerika.

 

Lode Leire

 

Muziekstudies aan de academie van Ekeren en de kunsthumaniora te Antwerpen.

Eerste prijs en hoger diploma contrabas en kamermuziek met grote onderscheiding aan het conservatorium te Brussel in de klas van Maurice Aerts in 1990.

Verdere studies bij Franco Petracchi en Gary Karr in het buitenland.

Diverse solo uitvoeringen ook met orkest in Usa, Brazilie, Nederland,Frankrijk,Spanje. 

Hoofddocent aan het conservatorium te Antwerpen sinds 1993 met afgestudeerde leerlingen in het Rotterdams filharmonisch orkest, de Bayerische Rundfunk, Orchestre Philharmonique Royal de Liege en Symfonieorkest Vlaanderen. Leraar aan de academies van Ekeren, Antwerpen en Sint -Niklaas.

Kamermuziek met cello in het duo Bernardel met Peter Devos en duo met piano met Michael Boel. Lid van het Euterpe barokensemble sinds 2012 en van ensemble The Party sinds 2013 en van het jonge ensemble Boho Strings. Verschillende producties als aanvoerder contrabas in Brussels philharmonic en lid van Symfonia Rotterdam 

 

Michel Verkempinck

 

Michel Verkempinck begon zijn klassieke gitaarstudie op 13-jarige leeftijd aan de Academie te Ekeren.

In 1985 behaalde hij daar de regeringsmedaille voor gitaar en kamermuziek.
In datzelfde jaar won hij een eerste prijs gitaar tijdens de Nationale Muziekwedstrijd van het Gemeentekrediet.

Hij studeerde verder aan het conservatorium te Antwerpen bij o.a. Victor Van Puyenbroeck, Roland Broux en Yves Storms. Daar behaalde hij een eerste prijs voor notenleer, gitaar en kamermuziek.

In 1991 beëindigde hij zijn studies met het hoger diploma gitaar.

Masterclasses volgde hij bij Zoran Dukic, Carlo Marchione, Fernando Espi, Frits Buss en Jezus Gonzalez Mohino.

Michel Verkempinck concerteerde als solist in Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië.

In 2014 bracht hij “Nostalgia” uit, een gitaaralbum gewijd aan het werk van Alain Selhorst.

Sinds 2016 bespeelt hij ook de 10-snarige gitaar, een instrument dat hem toelaat andere muzikale horizonten te ontdekken.

 

Christian Plouvier

 

Christian Plouvier wordt gerekend tot ’s werelds beste fluitisten. Na zijn studies aan het Conservatorium van Antwerpen specialiseerde hij zich verder bij de franse meesters Alain Marion en Jean-Pierre Rampal. Hij werkte freelance met het Koninklijk Filharmonisch Orkest en de Vlaamse Opera (Antwerpen-Gent).

 

Doorheen zijn carrière exploreerde hij steeds verschillende muzikale genres, van wereldmuziek tot jazz en klassiek . Tijdens zijn reizen speelde hij samen met de meest uiteenlopende muzikanten en instrumenten. Zo speelde hij met de populaire Yen Jiang op de Pipa in China, in Japan aan de zijde van Kayoko Nakagawa en haar Koto, maar ook met de Mugam muzikanten in Baku, Azerbeidzjan en in F met het Orchestra da Camera Fiorentina.