fabrizio_poggi_photo_by_mario_rota__edit
fabrizio_poggi_photo_by_davide_miglio.jp
fabrizio_poggi_photo_by_hugo_lefevre_low

12 november 2021  20u20

 

locatie: 't Kerkske

            Kapelsestraat 182

            2950 Kapellen

Inkomprijs :       € 18

Voorverkoop:     € 15

 

voorverkoop eindigt 24 uur

voor het aanvangsuur

 

deuren: 20u10

FABRIZIO POGGI

In navolging van het fantastische optreden van Dayna Kurtz, en velen zullen zich dit onvergetelijke concert nog herinneren, probeert KAS dit te evenaren met weer een Salmonbookings productie. Verwacht je aan de opperbeste, zeer gevoelige blues van een super-blues-man. En of dit een aanrader is.

 

Fabrizio Poggi: zang, mondharmonica, accordeon

 Gianni Marzo: (Isbells, Marble Sounds, Ansatz Der Maschine, Jan Swerts en                        Winterland):  gitaren

Frederik Madou (The Jacquelines): bas

Antoon Offeciers (Mira, Sukilove, Kakkewieten, ...): keys, accordeon

Katleen Scheir (The Golden Glows): backing vocals, percussie 

 

 

De Italiaan Fabrizio Poggi werkte samen met de allergrootste rootsmuzikanten ter wereld, waaronder Garth Hudson (THE BAND), The Blind Boys of Alabama, Charlie Musselwhite, Guy Davis, The Original Blues Brothers Band, Rob Paparozzi (Blood, Sweat & Tears), Augie Meyers (Tom Waits, Bob Dylan), Mickey Raphael (Willie Nelson), Steve Cropper (Booker T. & The M.G.’s, Otis Redding), Bob Margolin (Muddy Waters Band), Robert Plant (Led Zeppelin), ...

 

Maar Poggi maakt ook eigen muziek. In 2008 bracht hij het album 'Mercy' uit. Een bijzonder emotionele plaat, die hij uitbracht na een jarenlange depressie. Mercy, een bluesplaat vol spirituals, werd een therapeutische album waarin de dankbaarheid voor een nieuw leven centraal staat. De plaat werd in Italië uitgeroepen tot beste Italiaanse bluesalbum van het jaar, en kreeg ook in de rest van de wereld uitstekend recensies. “Ik realiseerde me dat spirituals zingen mijn manier was om in contact te blijven met wat ik 'de hemel' noem. Net zoals Afrikaanse slaven in Amerika, zijn spirituals en muziek in het algemeen, mijn sleutel om te overleven in deze harde wereld”, vertelde Poggi bij het uitbrengen van de plaat.

 

De opvolger 'Spirit & Freedom' uit 2010, werd in de pers zelfs getipt als 'a Grammy Award cd'. De plaat is erg intens, mede door de rits gastmuzikanten die er aan meewerken, zoals The Blind Boys Of Alabama, Flaco Jimenez, Charlie Musselwhite, Eric Bibb en Donnie Price. Nadien volgde de live-plaat 'Live in Texas' (uitgegeven met als extra een prachtige documentaire over de tournee) en verzamelaar 'Spirit of Mercy'. Fabrizio Poggi en zijn Italiaanse band Chicken Mambo werd bovendien ook gevraagd door Sony Music om deel uit te maken van de Bruce Springsteen hommage 'For You'.

"Het was een uitstekend concert met enorme sfeer en diepgang. De reacties van het publiek waren dan ook overweldigend en de superlatieven werden kwistig in het rond gestrooid.Vooral de fijnzinnigheid viel op en de enorme 'doorleefdheid'. Poggi ademt blues en neemt het publiek mee op een bijna evangelische trip langs de Mississippi. Niks fake, pure blues... met zeker ook een dikke pluim voor de finesse die Geert Hellings, Toon Offeciers, Nicolas Rombauts & Katleen Scheir aan het concert wisten toe te voegen. Voor mijn part meer dan welkom opnieuw in ons cultuurcentrum!" Tom Michielsen, directeur cc MUZE, Heusden-Zolder

 

"Dat we van deze band konden verwachten dat ze alles wat ze aanraken zouden optillen verbaast me niks. Zo gezegd zo gedaan. Maar Poggi deed iets verrassends, iets dat eigenlijk niet meer van deze tijd is. Met een genadeloze eerlijkheid toont hij een soort blues die je niet vaak meer tegen komt, die zo oorspronkelijk en authentiek is dat hij verwijst naar een haast religieuze grond. Dat maakt de concerttent even tot een kerk, maar dan gepermitteerd. De echte blues is diep afzien en tegelijk gered worden, door de muziek. Telkens opnieuw. Het was een mooie avond!" Lesley Verelst, programmator cc Deurne.

www.salmonbookings.be