25 april 2020  20u20

locatie: zaal Lux

            Marktplein 1

            2950 Kapellen

Inkomprijs :       € 28

Voorverkoop:    € 25

voorverkoop eindigt 1 dag

voor het aanvangsuur

 

geen genummerde plaatsen

 

deuren: 20u10

GEIKE 

Tien jaar lang was Geike Arnaert het gezicht van de wereldwijd gelauwerde band Hooverphonic, maar eind 2008 koos de West-Vlaamse zangeres voor een solocarrière. Onder de naam Dorléac werkte ze samen met Spinvis en na diverse losse projecten, waaronder het album For The Beauty Of Confusion, was daar in 2017 ineens Zoutelande.

 

Op deze monsterhit van de Nederlandse band BLØF, zong Geike voor het eerst in het Nederlands - en met succes. Vanaf eind 2017 en vrijwel heel 2018 domineerde Zoutelande zowel in Nederland als België de hitlijsten. Het nummer brak het ene record na het andere. Zo werd Zoutelande in Nederland bekroond tot de grootste Nederlandstalige hit ooit en wonnen BLØF en Geike met het nummer in België de Mia (de Belgische Edison) voor Hit van het Jaar 2018.

 

Ondertussen bleef Geike werken aan solomateriaal. Dat bleek een ware zoektocht: tientallen songs, samenwerkingen en ideeën passeerden de revue. Tot ze aan de praat raakte met Joost Zweegers, beter bekend als Novastar. Met deze ontmoeting viel voor Geike plotseling creatief alles op zijn plaats.

 

Uit hun bijzondere samenwerking vloeide een tiental nummers voort, dat uiteindelijk terechtkwam bij de Belgische topproducer Wouter Van Belle (onder andere Novastar en Racoon). Het resultaat, een Engelstalige popplaat van uitzonderlijk hoog niveau, komt na deze zomer uit.

De eerste single van het nieuwe album van Geike heet Off Shore en is vanaf 1 maart beschikbaar.

voorprogramma

THE CALICOS (duo)

Het Belgische antwoord op The War On Drugs? The Calicos wonnen Humo’s Rock Rally 2018 met sferische gitaar/indierock met americana-toetsen. De jury prees de band voor haar maturiteit en vakmanschap.

 

Het zestal onder leiding van zanger en songschrijver Quinten Vermaelen staat dan ook bekend om haar gelaagde en uitgebalanceerde liveset. Voer voor fans van Bruce Springsteen, Wilco, Ryan Adams en Neil Young.

Na een mooie festivalzomer met concerten op onder meer De Dijlefeesten, Linkerwoofer en Kneistival, toerde The Calicos met een Belgische clubtour in het najaar langs onder meer Het Depot, 4AD, Café Café, Charlatan, Stoemp! en een thuismatch in De Roma voor meer dan 500 man.

 

Our House, hun eerste single die in september 2018 uitkwam en geproduced werd door Reinhard Vanbergen (Das Pop, Novastar), werd opgepikt door Radio 1, Studio Brussel en Classic 21.

Op 11 januari 2019 kwam hun tweede single uit, Driftwood, bij Mayway Records.

Reinhard Vanbergen producete, mastering door Antoine Chabert bij Chab Mastering in Frankrijk. De song is de missing link tussen hun eigen - Europese - roots (think: Novastar) en de invloeden van Amerikaanse helden als Ryan Adams, Chris Isaak of Wilco.

KAS vzw

zetel: Dorpsstraat 37

         2940 STABROEK

        +32(0)3 568 79 27

         info@kasattenhoven.be

laatste wijziging : 01/03/2020

@2020 KAS VZW / e-mail: info@kasattenhoven.be / design&ontwikkeling: erik.simons1@telenet.be