PRO28460.jpg
foto_Garrit Gallus.jpg
Nostromo%20kwintet%20A%20chantar_edited.

28 november 2021  15u00

 

locatie: Sint Jacobuskerk

            Kerkstraat 4

            2950 Kapellen

Inkomprijs :       € 21

Voorverkoop:      € 18

 

voorverkoop eindigt 24 uur

voor het aanvangsuur

 

geen genummerde plaatsen

 

deuren: 14u15

IL NOSTROMO DEL SOGNO

Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

MIDDELEEUWS CONCERT IN SINT JACOBUSKERK (perstekst)

Op zondagmiddag 28 november organiseert KAS, zoals de traditie het wil, zijn jaarlijks (licht) klassiek concert. Dit keer zijn de protagonisten het kwintet

Il Nostromo del Sogno.

‘Il nostromo del sogno’ betekent 'de bootsman van de droom'. De naam van het kwintet is een toespeling op het middeleeuwse literaire gebruik om de verteller van een roman te laten indommelen, zonder dat hij evenwel echt slaapt; wat hem daarna overkomt, bevindt zich in de “dorveille”, tussen de oevers van het waken en het dromen, waar alles waar… en onwaar is.

Il Nostromo del Sogno brengt muzikale vertellingen met een middeleeuwse twist. Hun voorstellingen flirten met de grens tussen concert en muziektheater. Het ensemble was eerder reeds te gast op het bekende Laus Polyphoniae in Antwerpen, in de Gentse Bijloke en op verschillende plaatsen in België en Nederland.

 

Bij KAS brengen de vijf muzikanten het programma “A chantar m’er”, de pikante correspondentie tussen een gravin en haar troubadour.

De Europese feodale samenleving in de late 11de en vroege 12de eeuw liet weinig ruimte voor cine-geniek sentiment tussen echtelieden. Vooral bij de adel was het sluiten van een huwelijk een zakelijke aangelegenheid die in eerste instantie de territoriale integriteit moest verzekeren. Door de band zag de adellijke jongedame haar bruidegom voor het eerst op de dag van het huwelijk; bleek hij vervolgens vrij van slaap-apneu en een mondgeurtje, dan heette dat reeds een klein succes. 

(teksten worden op een scherm geprojecteerd)

 

Il Nostromo del Sogno zijn:

Mady Bonert: sopraan,

Steven Marien: tenor,

Katelijne Lanneau: blokfluiten,

Marie Verstraete: vedel en trom, en

Ellen Schafraet: gotische harp en tintinnabuli.