WORKSHOP DANS EN GITAAR:

KIJK BENEDEN AAN DEZE PAGINA

22 februari 2020  20u20

 

locatie: 't Kerkske

            Kapelsestraat 182

            2950 Kapellen

Inkomprijs :       € 18

Voorverkoop:    € 15

 

voorverkoop eindigt 1 uur

voor het aanvangsuur

 

geen genummerde plaatsen

 

deuren: 20u10

CUADRO MUDANZA

 

Met Cuadro Mudanza brengt KAS een kwartet flamenco-virtuozen voor het voetlicht.

 

Bezieler en top-flamencogitarist Michel Gillain verbleef reeds op jeugdige leeftijd lange periodes in Andalusië, waar hij intensief gitaarlessen volgde bij Paco Serrano en Merengue de Cordoba. Later volgen meestercursussen bij Rafaël Riqueni en Manolo Sanlucar. Michel’s dansgroep "Bienestar" vormde de hoofdact op het festival "Zo¬mer van Ant¬wer¬pen 1997".

 

Ondertussen heeft Michel ook al twee flamenco-CD’s op zijn actief (‘Esperanza’ en ‘Nicolaes Cleynaerts, Pastor de Amor’). Met Hubert ‘Witse’Damen bracht hij de voorstelling “Platero y Yo” naar de Vlaamse cultuurcentra. Sinds 2010 vormt hij het ‘Duo Rosas en el Alma’ met Ann Heynen, dat op het Koninklijk Paleis optrad voor het koningspaar.

 

“Cuadro Mudanza is een traditionele flamenco-cuadro, met de dans als centraal punt. Een visueel spektakel, die natuurlijk een andere sfeer creëert als het puur instrumentale werk.

 

Maar…méér dan gewoon spelen de instrumenten een grote rol,” legt Michel Gillain uit. ‘Enerzijds omdat we er een niet evident instrument hebben aan toegevoegd, de nyckelharpa (*), die het ‘klankpalet’ bijzonder maakt, maar er is ook de keuze van de nummers: we brengen pure flamenco maar ook eigen creaties. Bovendien gaan we ook terug naar de roots van de flamenco: joods-sefardische invloeden, moorse tinten – ook daarvan zitten een aantal nummers in het programma.”

Precies die mengeling van pure flamenco, de geschiedenis van de Spaanse muziek en hedendaagse composities zorgen voor een mooi evenwichtig programma.

KAS brengt een wervelend visueel spektakel, boordevol energie. Zij zorgen ook voor een afwisseling tussen de opzwepende dans en de rustigere muzikale momenten. Zo krijg je telkens een spanningsveld tussen de dynamiek van de ‘baile’ en de ‘cante’ of instrumentale nummers.

Cuadro Mudanza bestaat uit:

Michel Gillain (flamencogitaar), Ann Heynen (nyckelharpa), Saidjah Galo, “la zambra” (baile flamenco) en Antonio Paz (cante flamenco)

WORKSHOPS GITAAR EN FLAMENCO DANS

22 februari 2020 van 14u tot 16u. Gelieve zich een halfuurtje tevoren aan te melden in ’t Kerkske, Kapelsestraat 182 2950 Kapellen

Workshops kosten €20. Voor reservatie gelieve €20 over te schrijven op

BE68 7310 2812 6234 met vermelding van workshop gitaar of dans.

Graag duidelijk uw naam vermelden aub.

Vooraf inschrijven is nodig. Reserveer tijdig want de plaatsen zijn beperkt.

 

Workshop Flamenco-gitaar:
De workshop richt zich tot de gitarist met enige basis-ervaring op het instrument.  We bekijken allereerst de typische flamenco-gitaartechnieken voor de rechterhand.  Dan worden deze direct in praktijk omgezet door het leren van "falseta's" (melodieen) op de flamencostijl Tangos.  De aangeleerde stof wordt op partituur/tablatuur meegegeven aan elke cursist zodat deze een mooi overzicht bewaart.
Interessant is dat de workshop gitaar afsluit door het laatste halfuur samen te gaan zitten bij de danser(e)s(sen), die ook por Tangos hebben gewerkt, zodat ook al direct eens wordt geproefd van hoe het er in Spanje echt aan toegaat:  groeien op het instrument in direct samenspel met de dans en de zang.
De workshop gitaar zal geleid worden door Michel Gillain.
Workshop Flamenco-dans:
De workshop richt zich tot iedereen die door de microbe van de flamenco-dans gebeten is, al is enige basis-dansbewegingservaring natuurlijk nuttig.  Na een opwarming, waarbij uitleg wordt gegeven over brazeos, taconeos, vueltas, llamadas, palmas, etc., wordt een dans por Tangos aangeleerd.  In het laatste halfuur proeven de dans-cursisten van live-begeleiding door de gitaristen, iets wat de ganse ervaring veel echter en intensiever maakt dan op CD.
Practisch:  best ofwel echte flamenco-dansschoenen meenemen, of anders schoenen met een stevige zool en hak.
De workshop flamenco dans zal geleid worden door Saidjah Galo.

KAS vzw

zetel: Dorpsstraat 37

         2940 STABROEK

        +32(0)3 568 79 27

         info@kasattenhoven.be

laatste wijziging : 01/03/2020

@2020 KAS VZW / e-mail: info@kasattenhoven.be / design&ontwikkeling: erik.simons1@telenet.be