top of page
cbe55f86-c434-4282-b1db-a3f4cdf1334b.webp

25 maart 2025  20u20
 
locatie:'t KERKSKE
            Kapelsestraat 182
            2950 Kapellen

Inkomprijs :       € 21

Voorverkoop:     € 18

 

voorverkoop eindigt 24 uur

voor het aanvangsuur

 

deuren: 20u

AVE DE BARO

Ave de Barro is een Belgisch Mexicaans duo dat de passie en rijkdom van Latijns-Amerikaanse muziek tot leven brengt. Denisse Vargas (zang) en Stevo Fakoli (gitaar) ontmoeten elkaar in 2019 en ontdekten al snel hun gedeelde liefde voor Mexicaanse en Latijns-Amerikaanse liederen. Ze nemen je mee op een muzikale reis vol emotie waarbij de focus ligt op de prachtige tradities van de Mexicaanse muziek.

Denisse Vargas groeide op in Durango, het noorden van Mexico, waar ze op jonge leeftijd reeds zong en onder invloed van haar vader in aanraking kwam met de prachtige traditionele klanken uit haar regio. Stevo Fakoli leerde op zijn reizen naar Mexico en Latijns-Amerika vele liederen uit de streek spelen. Toen zij elkaar leerden kennen kon een samenwerking niet uitblijven.

Ave de Barro, wat letterlijk Vogel van Klei betekent, nodigt je uit om de oude muzikale schatten van Latijns-Amerika te ontdekken. Denisse's krachtige stem raakt recht in het hart en wordt subtiel begeleid door Stevo’s meesterlijke gitaarspel. Laat je meeslepen door de bolero's en ranchero's van Ave de Barro en de betoverende stem van Denisse Vargas.

Sinds 2023 treden ze ook op als Ave de Barro Trio, waarbij ze samenwerken met de fantastische saxofonist/klarinettist/fluitist Tom Callens. Tom heeft een lange staat van dienst in de Belgische muziekscene en is bekend van zijn werk bij Lester's Blues, Lady Linn and her Magnificent Seven, Proyecto Secreto, South of the Border, Jamaican Jazz Orchestra en vele andere projecten.

Jurycommentaar artiest zkt. Pure trillende Mexicaanse emotie. Doorleefd tot in de diepste zielenroerselen van de Mexicaanse traditie. Pakkend eerlijk.

bottom of page