10 januari 2020  20u20

 

locatie: 't Kerkske

            Kapelsestraat 182

            2950 Kapellen

Inkomprijs :       € 18

Voorverkoop:    € 15

 

voorverkoop eindigt 1 uur

voor het aanvangsuur

 

geen genummerde plaatsen

 

deuren: 20u10

BERT DOCKX

 

Met zijn nieuwe solo-album (z’n eerste na het Nederlandstalige Strand), voegt de onvermoeibare Bert Dockx een fascinerend nieuw facet toe aan zijn steeds verder uitdeinende, hoogstpersoonlijke muzikale universum.

Terwijl Berts voornaamste projecten - Flying Horseman en Dans Dans – het laatste decennium evolueerden tot twee van de meest besproken en geliefde bands uit België en omstreken, bleef hij in de luwte geregeld solo-optredens geven.

Tijdens die optredens bracht hij, naast eigen composities, avontuurlijke bewerkingen van allerhande

iconische songs.

 

Op zijn nieuwe album verzamelt hij de meest opmerkelijke van deze bewerkingen, in een tegelijkertijd naakte en rauwe, maar evengoed subtiel hallucinogene productie van Dockx’ trouwe kompaan Koen Gisen. Het album werd volledig live opgenomen (én door Philippe Werkers op camera vastgelegd) in diens sfeervolle  Gentse studio.

Zoals van deze immer eigenzinnige muzikant kan verwacht worden, zijn dit geen slaafse covers. Op originele en verrassende wijze verklankt Dockx de diepe connectie die hij voelt met deze muziek. Hij eert het origineel door het zich eigen te maken.

 

Met zijn intuïtieve, genre-conventies overstijgende aanpak, belicht hij bij momenten onvermoede lagen en emoties in vaak overbekende songs (I’m On Fire van Bruce Springsteen, Albatross van Fleetwood Mac, I Shall Be Released van Bob Dylan). En passant legt hij verborgen kanten van zijn eigen ziel bloot.

Zij die Bert Dockx reeds aan het werk zagen bij Flying Horseman en Dans Dans, weten hoe intens en sfeerrijk zijn optredens kunnen zijn.

 

Verwacht je aan gepassioneerde zang, intense presence, bezeten en bevlogen gitaarspel,

ruimte voor improvisatie, de extase van het moment.

 

Bert Dockx “Transit” - Unday Records / NEWS – 07.09.18

KAS vzw

zetel: Dorpsstraat 37

         2940 STABROEK

        +32(0)3 568 79 27

         info@kasattenhoven.be

laatste wijziging : 10/02/2020

@2019 KAS VZW / e-mail: info@kasattenhoven.be / design&ontwikkeling: erik.simons1@telenet.be