trio lami.jpg
trio lami 2.jpg

25 nov 2022  20u20
 
locatie: 't Kerkske
            Kapelsestraat 182
            2950 Kapellen

Inkomprijs :       € 18

Voorverkoop:     € 15

 

voorverkoop eindigt 24 uur

voor het aanvangsuur

 

deuren: 20u10

LAMI TRIO

Lami Trio, dat zijn twee snaarinstrumenten (een qanun en een cello) en een stem die balanceert tussen Oost & West. Samen zorgen ze voor een bad van melodieën, klankkleuren en ritmes, van lyrische passages over felle uithalen naar pure emotie.  Osama Abdulrasol, Lode Vercampt en Helloune (Helena Schoeters) brengen een magische mix van klanken die muziekstijlen van over de hele wereld met elkaar verbindt. 

 

Sopraan Helena Schoeters studeerde klassieke zang aan de conservatoria van Brussel en Antwerpen. Ze speelde mee in verschillende muziektheater- en dansproducties vormt een vast liedduo met pianiste Axelle Kennes.

Helena's interesse gaat echter verder dan het louter klassieke en ze vertoeft graag op plekken waar verschillende muzikale genres in elkaar overvloeien. Ze deelde het podium met artiesten als Dick Van der Harst, Henk De Laat, Philippe Thuriot, e.a. 

Ze brengt, als geboren en getogen Vlaamse, zowel Spaanse slaapliedjes, oud-Franse teksten als Arabische soefigedichten. Op een unieke manier vermengt ze klassieke en traditionele elementen in haar manier van zingen, wat haar tot de ideale vertolker maakt van Osama's composities.

 

Osama Abdulrasol mag dan met zijn voeten in het zand van het oude Babylon (Irak) staan, maar in zijn hoofd vlecht hij invloeden uit de hele wereld tot nieuwe universele melodieën. Op zijn prachtige instrument tovert hij moeiteloos de sfeer van duizend en een nacht tevoorschijn.

 

De cello van Lode Vercampt is dan weer verankerd in de Westvlaamse klei en als virtuoos speelt hij alles van klassiek tot hedendaags en jazz.

 

Foto's Maarten Marchau