top of page
trio lami.jpg
trio lami 2.jpg

25 nov 2022  20u20
 
locatie: 't Kerkske
            Kapelsestraat 182
            2950 Kapellen

Inkomprijs :       € 18

Voorverkoop:     € 15

 

voorverkoop eindigt 24 uur

voor het aanvangsuur

 

deuren: 20u10

LAMI TRIO

DUBBELCONCERT BIJ KAS IN ’T KERKSKE

 

KAS zoekt regelmatig de muzikale horizonten op. Met Lami Trio en My Deer op één affiche balanceren de organisatoren tussen ‘ver en dicht bij mijn bed’. Ga mee op muzikale ontdekkingsreis op 25 november!

 

LAMI TRIO

 

Lami Trio, dat zijn twee snaarinstrumenten (een qanun en een cello) en een stem die balanceert tussen Oost & West. Samen zorgen ze voor een bad van melodieën, klankkleuren en ritmes, van lyrische passages over felle uithalen naar pure emotie. 

Als er iets dit ensemble kenmerkt, dan is het dat ze niet in een vakje te plaatsen zijn: twee muzikanten en een zangeres, komende uit verschillende windstreken, en verschillende muzikale milieus.

Qanunspeler Osama Abdulrasol mag dan met zijn voeten in het zand van het oude Babylon (Irak) staan, maar in zijn hoofd vlecht hij invloeden uit de hele wereld tot nieuwe universele melodieën. Op zijn prachtige instrument tovert hij moeiteloos de sfeer van duizend en één nacht tevoorschijn.  De cello van Lode Vercampt is dan weer verankerd in de Westvlaamse klei en als virtuoos speelt hij alles van klassiek tot hedendaags en jazz. Zangeres Helena Schoeters brengt, als geboren en getogen Vlaamse, zowel Spaanse slaapliedjes, oud-Franse teksten als Arabische soefigedichten. Op een unieke manier vermengt ze klassieke en traditionele elementen in haar manier van zingen, wat haar tot de ideale vertolker maakt van Osama's composities.

 

MY DEER

Anne Van Hoorick uit Kalmthout en Steven Hendrickx uit Ekeren groeiden op als buren in Kapellen en werden al snel goede vrienden. Ze gingen samen naar de muziekschool en kwamen elkaar later opnieuw tegen in de toneelacademie. Wanneer ze beiden afgestudeerd waren aan de muziekacademie, stond het dus in de sterren geschreven dat ze samen een nieuw muzikaal project zouden aangaan. ​Als The Remedy maakten ze drie full albums in eigen beheer. Het duo bouwde een indrukwekkend palmares op. ​

Met een nieuwe naam  - My Deer - lanceerden ze een nieuwe sound.  Na drie jaar kwam er hun debuutalbum “Echoes”: 14 nummers en uiteenlopende stijlen van pop/rock songs, over romantische ballads, tot indie/folk met hier en daar zelfs een vleugje country… Kom “Echoes” ontdekken bij KAS!

​25 november 2022 – 20 u 20

‘t Kerkske , Kapelsestraat 182, 2950 KAPELLEN (B) (ruime parking)

tickets: 18.00 euro – voorverkoop (tot 24 u vooraf): 15.00 euro

Foto's Maarten Marchau 

 

bottom of page