top of page
oa-foto_edited.jpg
osama_abdulrasol_quintet.jpg
osama-abdulrasol-quintet.jpg

4 februari 2021  20u20

 
locatie: 't Kerkske
            Kapelsestraat 182
            2950 Kapellen

Inkomprijs :       € 18

Voorverkoop:     € 15

 

voorverkoop eindigt 24 uur

voor het aanvangsuur

 

vanaf 1 sept 2020: genummerde plaatsen

 

deuren: 20u10

OSAMA ABDULRASOL QUINTET

 

Osama Abdulrasol verrijkt met zijn magische spel op de qanun (schootharp) al jaren de Belgische en internationale wereldmuziekscène.

Hij toerde met ronkende namen als Goran Bregovic, Sidi Larbi Cherkaoui, Lula Pena en vele anderen zowat de hele wereld rond. De melodieën op zijn laatste cd ‘Jedid’ vormen dan ook een brug tussen oost en west.

 

Osama Abdulrasol’s composities hebben duidelijk hun wortels in zijn geboorteplaats, het oude Babylon in Irak, maar worden verrijkt met invloeden van over heel de wereld. Met qanun, zang, accordeon, cello en percussie toont zijn ensemble hoe de toekomst er kan uitzien, hoe verschillende achtergronden, stijlen en talen kunnen vermengen tot een nieuw uniek geluid.

Iedereen die Philippe Thuriot ooit aan het werk zag, weet dat hij één van de meest uitzonderlijke en virtuoze accordeonisten van vandaag, geliefd in zowel de hedendaagse jazz als de klassiek scène.

Lode Vercampt is terug te vinden op de meest diverse podia en blinkt als cellist uit door zijn lyriek en zijn veelzijdigheid.

De Canadese percussionist François Taillefer wekt op zijn unieke collectie van percussie-instrumenten de ritmes van India tot het Midden-Oosten tot leven.

Zangeres Helena Schoeters vermengt op een unieke manier klassieke en traditionele elementen in haar manier van zingen, wat haar de perfecte vertolkster maakt voor de composities van Osama Abdulrasol, die een brug vormen tussen oost en west.

Op het podium vormen deze 5 muzikanten met hun passie en virtuositeit een unieke combinatie en creëren ze een nieuwe en fascinerende klank in de wereldmuziek en de jazz.

Osama Abdulrasol

Philippe Thuriot

Lode Vercampt

François Taillefer

Helena Schoeters