top of page
STIJN_MEURIS - jimmy kets 4 MB.tiff

10 februari 2023  20u20

 
locatie: 't Kerkske
            Kapelsestraat 182
            2950 Kapellen

Inkomprijs :       € 18

Voorverkoop:     € 15

 

deuren: 20u10

Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

TEKST & UITLEG

 

 

Stijn Meuris

over de songteksten van Noordkaap

 

Hoe druk wàs het eigenlijk in Leuven?

Stond Panamarenko echt altijd achteraan en wat deed ie daar?

Wat is het layout-voordeel van ‘Van God Los’ en waarom per se ‘U’ in plaats van ‘jou’?

Dit en nog veel meer vragen stelden veel mensen de afgelopen decennia aan Noordkaap/Monza-zanger en - tekstschrijver Stijn Meuris. Zodanig vaak zelfs dat hij dacht; laat me maar eens de antwoorden formuleren. Dat leidde in 2015 tot het boek ‘Tekst & Uitleg’ (Lannoo), waarin Meuris al zijn songteksten tot dusver aan de linkerzijde oplijstte, en ze aan de rechterzijde verklaarde, niet zelden met een zelfkritische nooit om een en ander te relativeren. Of wist u dat er een taalfout én een denkfout zaten in de tekst van ‘Satelliet Suzy’?

 

Zoveel jaren en een reünietournee van Noordkaap later heeft de frontman opnieuw het gevoel dat er met die teksten van destijds iets aan de hand is: ze zijn soms ineens weer brandend actueel (‘Een Heel Klein Beetje Oorlog’, iemand?), of ze hebben ineens een heel andere lading gekregen.

 

En dus gaat hij er mee de hort op.

In een avondvullende voorstelling met tekst, uitleg en muziek, laveert Meuris doorheen tientallen anekdotes over, herinneringen en ergernissen aan zijn eigen tekstmateriaal. Met veel humor en relativeringsvermogen, her en der met trots en met de gedachte: “Tiens, dat was zeker niet slecht”.

 

Gaat dat zien. En breng een notaboekje mee.

for titles, paragraphs & more.

bottom of page