26 februari 2021 20u20

 

locatie: 't Kerkske

            Kapelsestraat 182

            2950 Kapellen

Inkomprijs :       € 18

Voorverkoop:     € 15

 

voorverkoop eindigt 24 uur

voor het aanvangsuur

 

vanaf 1 sept 2020: genummerde plaatsen

 

deuren: 20u10

SWEET HAZE

 

 

 

 

Het legendarische album ‘Wrecking Ball’ (1995) van Emmylou Harris – in een productie van de onnavolgbare Daniël Lanois – bestaat 25 jaar! De plaat bevat voor het merendeel covers van onder andere Bob Dylan, Jimi Hendrix, Gillian Welch, Steve Earle en Neil Young en gaf de carrière van Harris een nieuwe wending. Lanois noemt het tot vandaag de beste cd waar hij ooit aan heeft meegewerkt en dat wil in zijn geval wat zeggen. 

Hoog tijd om dit fantastische album te ‘bezingen’ vinden Leen De Haes (alias Katy Too, wiens kristalheldere stem door Rootstime vergeleken werd met die van Emmylou Harris) en Soetkin Collier (Urban Trad, Ambrozijn, Laïs, die bij het prille begin van haar muzikale carrière Emmylou Harris ontmoette op het Dranouter Folkfestival en door haar een ‘angelvoice’ werd genoemd). 

Deze twee zangeressen zijn niet alleen goede vriendinnen in het echte leven maar zijn ook een ‘perfect match’ uit het folk en country-milieu om een ode te brengen aan deze grote dame. Verwacht je niet aan een kopij van ‘Wrecking Ball’ maar aan geïnterpreteerde versies van de songs door gepassioneerde muzikanten. ‘Stay true to the music in your heart’: dat devies gaf Emmylou toen die magische avond in Dranouter (anno 1996) aan Soetkin mee.

 

Soetkin Collier: zang & backing vocals

Leen De Haes: zang, backings vocals & akoestische gitaar

Jill Delien: basgitaar en contrabas

Bart – Oop – Boonen: elektrische & slide gitaar

Koen Mertens: drums en percussie

KAS vzw

zetel: Dorpsstraat 37

         2940 STABROEK

        +32(0)3 568 79 27

         info@kasattenhoven.be

laatste wijziging : 13/01/21

@2021 KAS VZW / e-mail: info@kasattenhoven.be / design&ontwikkeling: erik.simons1@telenet.be