21 juni 2019  20u20

 

locatie: 't Kerkske

            Kapelsestraat 182

            2950 Kapellen

Inkomprijs :       € 17

Voorverkoop:    € 14

 

voorverkoop eindigt 1 uur

voor het aanvangsuur

 

geen genummerde plaatsen

 

deuren: 20u10

TAMALA

 

Het nieuwe trio werd Tamala (‘reizigers’) gedoopt en net als hun naam beweegt hun muziek tussen verschillende instrumenten en tradities.

 

Tamala balanceert op vanzelfsprekende wijze tussen traditie en vernieuwing, tussen kracht en verfijning, droom en realiteit, noord en zuid. Het is bovenal een ontmoeting die naast de muzikale alchemie ook menselijke waarden deelt. Zo steunen de drie muzikanten een schooltje in Senegal wat hen de bijnaam ‘Les ambassadeurs de Ceppe’ opleverde.

Tamala kwam zeer organisch tot stand en is in de eerste plaats een menselijke ontmoeting die zich heel erg laat voelen op muzikaal vlak. Het is een ontmoeting tussen drie muzikanten met verschillende achtergronden.

 

Mola Sylla is één van de grote zangers binnen de traditie van de Senegalese griotten. Hij doet je met zijn speciale stemtimbre tot de laatste noot naar adem happen. Hij wordt begeleid door de virtuoze koraspeler Bao Sissoko en de uiterst veelzijdige Wouter Vandenabeele op viool.

 

Samen vormen ze een intense unie die de muziek recht uit het hart laat komen. Ook Bao Sissoko is een telg uit een familie van Senegalese griotten, doordrongen door de mandinkatraditie. Zijn herkenbare speelwijze op kora, soms fijn en breekbaar, dan weer ruw en energetisch, maakten hem een autoriteit op het instrument.

Tussen de vele samenwerkingen door (Malick Pathe Sow, Baaba Maal, Abou Thiam, Mamy Kanoute, Zap Mama, Vaya Con Dios, Sioen, …) ontmoet Bao de viool van Wouter Vandenabeele (Olla Vogala, Chansons sans Paroles, GFVP) in het project « La musique d’Issa Sow », dat uitkwam bij Homerecords. In duo voelen ze elkaar perfect aan en kreeg je een wonderbaarlijke spanning tussen traditie en improvisatie. Als trio, met Mola Sylla erbij wordt die dialoog verder naar een duizelingwekkend niveau opgedreven.

Muzikanten:

Mola Sylla (zang, xalam) (Senegal-NL)
Bao Sissoko (kora) (Senegal-BE)
Wouter Vandenabeele (viool) (BE)

KAS vzw

zetel: Dorpsstraat 37

         2940 STABROEK

        +32(0)3 568 79 27

         info@kasattenhoven.be

laatste wijziging : 01/03/2020

@2020 KAS VZW / e-mail: info@kasattenhoven.be / design&ontwikkeling: erik.simons1@telenet.be