top of page

22 maart 2024  20u20
 
locatie: 't Kerkske
            Kapelsestraat 182
            2950 Kapellen

Inkomprijs :       € 21

Voorverkoop:     € 18

 

voorverkoop eindigt 24 uur

voor het aanvangsuur

 

deuren: 20u10

VENUS IN FLAMES

VENUS IN FLAMES : 20 JARIG JUBILEUM & ALBUM RELEASE ‘RIVER OF LIFE’.

VENUS IN FLAMES, ofte singer-songwriter Jan De Campenaere, bestaat 20 jaar!

Méér nog, Venus In Flames brengt ook een gloednieuw album uit, River Of Life.

Dubbel feest dus!

De eerste 2 singles (River Of Life en Normal People) die in aanloop gereleased zijn kregen alvast lovende kritieken in de pers én airplay op Radio 1 en Radio 2. In het najaar volgt de release van het album met nog 2 singles.

Het wordt een zeer persoonlijk album, River Of Life, met songs die recht uit het hart komen. Maar altijd met hoop, troost en een zekere lichtheid, en vooral ook met memorabele melodieën.

In het voorjaar van 2024 wil Venus In Flames de nieuwe plaat én een best-of van de laatste 4 albums voorstellen aan het publiek. Denk maar aan Belpop classics als Better Man, Cynthia’s Gone, Easy Way Out, Hanging On, Dance With Me.... Liedjes in vele kleuren!

Pers:
Humo over single ‘River Of Life’:

“It happens when you don’t expect it, it gets you by surprise...” is de eerste zin van de eerste strofe van het lied River Of Life. En die zin staat er niet toevallig.

In 2020 overleed totaal onverwachts Jan’s moeder aan hartfalen. Veel te jong. Ze liet zijn vader en hemzelf in shock achter. De rollercoaster aan emoties die daarop volgde en die nog steeds voelbaar is, verwerkte Jan in deze autobiografische song. Over omgaan met ups & downs, kopje onder gaan, boven water komen, en proberen te blijven drijven op de woelige wateren van het leven. Altijd blijven uitkijken naar het lichtpunt, ergens achter de horizon. Zoals hij in het refrein zingt: “follow the river of life, from your darkest hour, to the ray of light”. Schoonheid en troost, zoals vanouds bij Venus In Flames, melodieus verpakt in een grand cru popsong die mensen raakt. Venus In Flames staat nog steeds garant voor Belpop van de bovenste plank.

Luminous Dash:

 

We horen hier Venus In Flames op zijn puurst, een mooi geslepen diamantje dat de comeback van dit project perfect aankondigt.

10 weetjes over 20 jaar VENUS IN FLAMES:

  1. in 2000: bronzen medaille op Humo’s Rock Rally, met het prijzengeld kocht Jan zijn eerste echt goeie akoestische gitaar waarop hij nog steeds speelt, een Gibson Songwriter Deluxe.

  2. in 2003: debuutalbum Notes Of Tenderness scoorde meteen met singles Cynthia’s gone, Better Man en Silent Treatment, in de Ultratop en de Afrekening.

  3. 2e album Shadowlands met meer rocky single Easy Way Out eindigt hoog in De Afrekening van Studio Brussel.

  4. op tournee in binnen-en buitenland, van een begin in kleine café’s en jeugdhuizen, over de AB en Vooruit, tot grootste festivals (Dranouter Festival, Lokerse Feesten, Pukkelpop, Gentse Feesten etc).

  5. Tournee’s in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Nederland, Luxemburg etc als support voor oa. Elbow, Milow, Stereophonics, K’s Choice... Speelde oa. Paradiso (Amsterdam) en Olympia (Parijs).

  6. 3e album Intimacy (eerste album op eigen label Safe Haven Records) met single Hanging On op alle radiostations in hoge rotatie. Eigen tournee in Duitsland.

  7. 4e album Funeral Dancer, met daarop het pakkende duet Dance With Me, feat. Sam Bettens, werd een hit in Griekenland&Macedonia en stond daar wekenlang in de top20.

  8. Jan is naast Venus In Flames ook een veelgevraagd songwriter in dienst van anderen, van IBE tot Clouseau, Stan Van Samang, Dana Winner, Barbara Dex, etc. Kreeg een gouden plaat voor de single Perfect Storm van IBE.

  9. Toerde ook in culturele centra in 2022 met Song Circle samen met Raf Walschaerts & Neeka, en met Living Hero tributes rond Tom Waits, Neil Young en Bruce Springsteen in 2015 en 2017, samen met Ruben Block, Mario Goossens, Guy Swinnen, Tom Pintens, Chantal Acda etc.

  10. Venus In Flames liveband bestaat uit: Gert Bettens (K’s Choice), Reinout Swinnen (Rex Rebel).


Contact pers&promo: Judith Goukenleuque: judith@lesfabuleux.rocks Contact Jan: jandecampenaere@gmail.com

Website: www.venusinflamesmusic.com

Instagram: @jandecampenaere / @venusinflamesmusic

Facebook: www.facebook.com/venusinflamesofficial Label: Safe Haven Records
Foto copyright Ymke Dirikx

 

VRIJDAG 22 maart 2024 om 20.20 u

 

‘t Kerkske , Kapelsestraat 182, 2950 KAPELLEN (B) (ruime parking)

tickets: 21.00 euro – voorverkoop (tot 24 u vooraf): 18.00 euro

bottom of page