top of page

ALGEMEEN

KAS is een autonoom kunstencentrum met een veelzijdig aanbod van vernieuwende culturele activiteiten.

 

De culturele activiteiten worden georganiseerd op verschillende locaties.

Vanaf 2019 is dat meestal in 't Kerkske, Kapelsestraat 182 te Kapellen, maar ook in de Sint-Jacobuskerk, Kerkstraat 4 in dezelfde gemeente. 

KAS presenteert voorstellingen met dans en theater, concerten en performances. Het aanbod wordt extra gekleurd door literatuur, poëzie en een muziekfestival.

KAS programma bevat in hoofdzaak nieuw productiewerk dat voorkeur geeft aan jonge kunstenaars en aan vernieuwende groepen en gezelschappen.  En toch af en toe een dogma of vast concept. Essentieel zijn de frisheid en de artistieke dynamiek van uiteenlopende kunstvormen: een constante exploratie en presentatie van nieuwe ontwikkelingen in het werkveld ! 

 

KAS brengt producties van folk, jazz, klassieke – en oude muziek, pop, kleinkunst, en staat open voor muziek uit alle Europese landen en zelfs andere werelddelen.

De reputatie en uitstraling van KAS Attenhoven is een aanleiding voor artiesten om een samenwerking met het centrum aan te gaan. Een grondige historische kennis en het intensief opvolgen van nieuwe ontwikkelingen laat KAS toe om de juiste selecties te maken en artiesten op hun niveau te benaderen.

bottom of page