top of page
Bram en Chris foto kopie.jpg

15 november 2024  20u20
 
locatie: zaal LUX
            Marktplein
            2950 Kapellen

Inkomprijs :       € 28

Voorverkoop:     € 25

 

voorverkoop eindigt 24 uur

voor het aanvangsuur

 

deuren: 19u15

ANGELNIGHT muziekfestival

THE CHRIS JORIS EXPERIENCE

The Chris Joris Experience

Bart Borremans (sax):

Bart Borremans begon saxofoon te spelen in de academie van Halle op 8-jarige leeftijd.  Eerste stappen werden gezet in harmonieën en fanfares maar snel begon hij zelf bands samen te stellen.  Op 22-jarige leeftijd startte hij zijn studies aan het toenmalige Lemmensinstituut ( LUCA ) bij Frank Vaganée en maakte hij zijn studies af aan het Conservatorium van Brussel bij John Ruocco. 
Naast zijn hoofdinstrument de tenorsax, speelde hij ook in tal van bands andere instrumenten zoals basklarinet, bas , gitaar, keys, ukulele,...  
Als freelance saxofonist valt hij in in verschillende bands waaronder momenteel onder andere Bram Weyters Quartet, Lady Linn, Lester’s Blues, Toon Van Dionant Quartet,...
Kenmerkend is zijn old school vintage tenorsound met veel soul en rauwe energie.

Free Desmyter (piano):

Free Desmyter  trad op met het Brussels Jazz Orchestra, Chris Joris, griot N'Faly Kouaté, Baba Sissoko, Lod, Mons Orchestra, Dick van der Harst, Oxalys, Orion Celtic, Amparo Cortez, Ialma, Bassem Hawar, Liu Fang.

Zijn werk als jazzpianist, componist en arrangeur is een amalgaam van verschillende muziekstijlen. En hij beweegt zich als het ware als een kameleon tussen jazz, klassiek en wereldmuziek.

Sal La Rocca (bas):

De Waalse bassist Sal La Rocca startte aanvankelijk op elektrische gitaar, maar ruilde die snel voor zijn vertrouwde contrabas. Sinds de jaren '80 is hij niet meer weg te slaan uit de Belgische jazzscene. Hij speelde doorheen zijn carrière bij diverse grote namen uit zowel de nationale als de internationale scene zoals Lee Konitz, Mal Waldron, Jacques Pelzer, Steve Grossman, Randy Brecker, Richie Beirach, Philip Catherine, Toots Thielemans, Dani Klein Hij laat zich inspireren door Paul Chambers.

Chris Joris (percussie / piano)

Wanneer je kijkt naar de meest bekende jazzmuzikanten uit België, kun je niet om percussionist, componist en pianist Chris Joris heen. Joris is al ruim 25 jaar bezig met het experimenteren met verschillende soorten instrumenten en etnische muzieksoorten, om zo een geheel eigen stijl te creëren. Zijn muziek is vooral te omschrijven als een combinatie van jazz- en wereldmuziek. Met veel passie heeft Joris in zijn muzikale carrière verschillende cd’s uitgebracht, door Europa getoerd met zijn band Chris Joris Experience, en talloze projecten uitgevoerd; solo of met andere muzikanten. En dit met succes: voor zijn werk heeft hij verschillende prijzen gewonnen, waaronder die van de Beste Vlaamse Artiest in 1998.

Sam Versweyveld (trompet)

Sam Versweyveld is een Belgisch trompettist en flügelhornspeler. In de beginperiode van Jaune Toujours speelde hij nog basgitaar. Versweyveld begon trompet te spelen op 10-jarige leeftijd. Hij studeerde later aan het Lemmensinstituut bij trompettist Bert Joris.Als trompettist speelt hij onder meer met Buscemi, jazzbands als Los Callejeros, Jambangle en de bands van Chris Joris en Chris Mentens. 

duo BRAM DE LOOZE & BASILE RAHOLA

Bram De Looze is een Belgische pianist wiens uitgesproken muzikale visie zijn weg heeft gevonden via zowel solo-pianoprojecten als samenwerkingen met internationaal gerenommeerde muzikanten. De Looze's unieke technische vaardigheid en muzikale volwassenheid hebben hem veel kritische lof en respect opgeleverd van zijn collega's, aangezien zijn muziek zijn verreikende interesses in de schijnwerpers zet tijdens zijn voortdurende zoektocht naar artistieke diepgang, momentum en vrijheid. In zijn tienerjaren  maakte De Looze zijn entree op de Europese scene met LABtrio, een samenwerking met bassist Anneleen Boehme en drummer Lander Gyselinck. Na een jaar aan de New School For Jazz And Contemporary Music in New York te hebben doorgebracht, lanceerde De Looze zijn eerste internationale 7-koppige band 'Septych' (Clean Feed Records 2015). 

De Looze speelt met internationaal gerenommeerde muzikanten als Joey Baron (MiXMONK – Baron / De Looze / Verheyen), Stéphane Galland (The Mystery of KEM feat. Ravichandra Kulur) en met  meerdere improvisatie-ensembles . Deze samenwerkingen hebben hem over de hele wereld gebracht om op te treden in culturele instellingen, muziekpodia en gevierde festivals. Onlangs voelde De Looze de drang naar een nieuwe samenwerking genaamd Vice Versa met twee grote artiesten die een natuurlijk verlengstuk zijn van zijn geluidswereld: de New Yorkse meesterdrummer Eric McPherson (Jackie Mclean, Andrew Hill, Pharaoh Sanders, Fred Hersch) en de Berlijnse bassist Felix. Henkelhausen (Jim Black, Nate Wooley, Lotte Anker). Hun debuutalbum Vice Versa (2023) verscheen op het Nederlandse label DOX Records.

Zijn  solocarrière begon met Piano e Forte (2016), een project waarvoor hij historische instrumenten benaderde vanuit een hedendaags perspectief, gecombineerd met de integratie van niet-gelijke stemmingssystemen. Zijn tweede album, Switch The Stream (2018) duidde op een hernieuwde zoektocht naar beweging, evolutie en introspectie. Het inbrengen van het geluid met een niet-gelijke stemming valt nog meer op in zijn derde solohoofdstuk, Color Talk (2020). Het zet dit traject voort met een voortdurende poging om van binnenuit te vernieuwen.

In 2024 bracht De Looze zijn 4e soloalbum uit - waarmee hij 'Down Under' gaat toeren (Australië/Korea/Japan/Nieuw-Zeeland/...). En in 2025 verschijnt een tweede album met zijn trio Vice Versa. 

Basile Rahola, bassist en contrabassist, begon in 2001 op 7-jarige leeftijd met muziek spelen bij het IEFAR (European Institute for Rhythmic Arts Training) in Montpellier. Hij volgde daar lessen tot zijn dertiende en ging daarna door met een privéleraar tot zijn zestiende. In 2012 volgde hij jazzworkshops bij pianist Pierre Coulon-Cerisier en vervolgde af en toe baslessen bij bassist Alfred Vilayleck. In 2013 trad hij toe tot de jazzafdeling van de ENM in Villeurbanne (Lyon), waar hij contrabas leerde en lessen volgde bij muzikanten als Pierre Baldy-Moulinier, Thierry Much en Gilbert Dojat. Tijdens zijn jaren in Lyon heeft Basile Rahola talloze podium- en clubervaringen opgedaan in de regio Auvergne Rhône Alpes, in Frankrijk, maar ook in het buitenland (Spanje, België, Italië, Tunesië, Verenigde Arabische Emiraten, Zweden, Duitsland, Marokko enz.). Momenteel ontwikkelt hij verschillende projecten, waaronder een duo met de Canarische gitarist Octavio Hernandez, verschillende concerten met de Italiaanse gitarist Mino Lanzieri, het Baz Trio (zijn project als leider) met de Tunesische pianist Wajdi Riahi en de Franse drummer Oscar Georges, en ook participeert in andere projecten. Tegenwoordig zet hij zijn carrière als muzikant voort in Barcelona, ​​waar hij optreedt in de verschillende clubs van de stad, zonder zijn Europese komen en gaan te stoppen

bottom of page