top of page
Promo foto.jpg

31 mei 2024  20u20
 
locatie: 't Kerkske
            Kapelsestraat 182
            2950 Kapellen

Inkomprijs :       € 21

Voorverkoop:     € 18

 

voorverkoop eindigt 24 uur

voor het aanvangsuur

 

deuren: 20u10

JOHN SNAUWAERT QUINTET

feat. Lien de Greef

 

“Een mix van Jazz, Pop, Bossa Nova en Soul!”

 

John Snauwaert

De bandleider, een meester op zowel de sopraan- als tenorsaxofoon, neemt je mee op een reis van emoties en melodieën. Met een rijke muzikale geschiedenis en samenwerkingen over de hele wereld, belooft deze muzikant een onvergetelijke ervaring.

Laat je betoveren door de bruisende energie en de creatieve synergie van deze getalenteerde muzikanten. Een avond vol jazz, passie en grensverleggende muzikaliteit staat op het programma.

 

Lien de Greef

Beter bekend als Lady Linn, heeft ondertussen vijf full albums op haar naam staan. In de loop der jaren voegde ze een gouden en platina plaat, 3 MIA’s & een Radio 2 Zomerhit aan haar palmares toe. Ze bewees hiermee een vaste waarde in de Belgische muziekscène te zijn.Haar unieke stem komt tot haar recht in alle mogelijke verschillende stijlen.

Hendrik Braeckman  

is een gitarist die zijn opleiding heeft genoten bij oa Peter Hertmans, Paolo Radoni en Philip Catherine en stages heeft gevolgd bij Pat Metheny, John Abercrombie en Bill Frisell, niet de minste dus. De invloeden van deze laatsten zijn dan ook effectief aanwezig in zijn subtiele spel. Zijn unieke lyrisch gitaarspel bevat veel verrassende elementen die de luisteraar constant weet te boeien. Hendrik is lid van het Brussel Jazzorkest

 

Lara Rosseel

heeft een bachelor gitaar en cello aan het Lemmensinstituut in Leuven op zak. Uiteindelijk zou de contrabas haar muzikale carrière bepalen. Ze trok een tijdje naar Zweden waar ze in de leer bij Anders Jormin van Bobo Stenson Trio ging. In België waren Nicolas Thys en Jos Machtel haar mentoren.

Lara is al enkele jaren een vaste waarde in de Belgische jazzhabitat, denk maar aan Chris Joris Band, Pierre Van Dormael Quartet, maar ook Naima Joris Band, Room 13 Orchestra, Helder, Old Salt en Barnill Brothers.

Met de Lara Rosseel Band maakte ze ook haar debuut als bandleider begin dit jaar. De titel van haar debuutplaat De Grote Vrouw is geïnspireerd op het naar het Nederlands vertaalde boek van de Israëlische auteur Meir Shalev.

 

Chris Joris

Wanneer je kijkt naar de meest bekende jazzmuzikanten uit België, kun je niet om percussionist, componist en pianist Chris Joris heen. Joris is al ruim 25 jaar bezig met het experimenteren met verschillende soorten instrumenten en etnische muzieksoorten, om zo een geheel eigen stijl te creëren. Zijn muziek is vooral te omschrijven als een combinatie van jazz- en wereldmuziek. Met veel passie heeft Joris in zijn muzikale carrière verschillende cd’s uitgebracht, door Europa getoerd met zijn band Chris Joris Experience, en talloze projecten uitgevoerd; solo of met andere muzikanten. En dit met succes: voor zijn werk heeft hij verschillende prijzen gewonnen, waaronder die van de Beste Vlaamse Artiest in 1998.

bottom of page