top of page
cargo mas .png
Tutu Puoane - Website - Foto kopie.jpeg

17 november 2023 20u00 

 locatie: zaal Lux
            Marktplein 1
            2950 Kapellen

Inkomprijs :       € 26

Voorverkoop:     € 23

 

voorverkoop eindigt 24 uur

voor het aanvangsuur

 

deuren: 19u00

ANGELNIGHT 13 muziekfestival

TUTU PUOANE

Van Poëzie Naar Muziek... En Terug.

Tutu Puoane is een van de tot de verbeelding sprekende stemmen van de internationale jazz- en hedendaagse muziekscene. Geboren in Pretoria, Zuid-Afrika, verhuisde ze in 2002 naar Nederland om te studeren en kort daarna vestigde ze zich in België. Door opgemerkte samenwerkingen met het Brussels Jazz Orchestra, Bert Joris en de Flemish Philharmonic, Wim Vandekeybus, Jasper van 't Hof en Tineke Postma, stal ze de harten van velen.

Tijdens de succesvolle tour met haar Joni Mitchell Project (tussen 2015 en 2017), waarmee ze Mitchell's songs en teksten op haar eigen manier interpreteerde, herontdekte ze haar liefde voor poëzie en tegelijk groeide het idee om muziek te maken bij enkele van haar favoriete gedichten. Samen met pianist Ewout Pierreux schreef ze een repertoire gebaseerd op de pwoorden van haar land- en leeftijdsgenote Lebogang Mashile. Het resultaat is een gloeiende balans tussen woord en muziek, met invloeden uit jazz, soul en singer-songwriting.

Puoane's prachtige stem, haar intuïtie, haar zin voor ritme en melodie, gecombineerd met haar typische charme en humor op het podium maken van elk concert een moment dat je niet meer vergeet. Door haar aanstekelijke persoonlijkheid weet ze moeiteloos muziekliefhebbers te overtuigen over stijlgrenzen heen. Ze maakt je aan het lachen, ze laat je hier en daar een traan wegpinken, ze laat je meezingen én -dansen: ze ontroert op elke mogelijke manier.

 • Tutu Puoane /

 • Ewout Pierreux /

 • Dré Pallemaerts /

 • Clemens Van der Feen /

Meer info: www.tutupuoanemusic.com

CARGO MAS

Cargo Mas is een Belgisch-Nederlands muziekcollectief, in 2019 opgericht door de Belgische trompettist en componist Sam Vloemans. Het collectief bestaat uit Vloemans en zes vaste muzikanten, aangevuld met gastspelers. De muziek wordt omschreven als een mix van onder andere funksoul, salsa en urban jazz.

Begin 2020 verscheen het debuutalbum Cargo Mas I. Naast de vaste leden speelden hier onder andere ook Kobe Proesmans en Tom Vanstiphout mee. Gastsolisten waren Fred Wesley, Ida Nielsen en Mike 'Maz' Maher.

In 2022 volgden twee ep's, tezamen Cargo Mas II genoemd. Gastbijdrages waren onder andere afkomstig van Cory Wong en Reggie Washington.

In 2022 speelde de band tijdens enkele concerten samen met trombonist Greg Boyer.

Het collectief stond op diverse podia, waaronder het North Sea Jazz FestivalParadisoDe Singel, OLT Rivierenhof en Zaal Lux.

 • Sam Vloemans /
 • Tom Verschoore /
 • Bart Oostindie /
 • Robert Mercurio /
 • Mike Roelofs /
 • mel Serra Garcia /
 • Patrick Dorcean /
Info: www.cargomas.com
17 november 2022 – 20.00 u

Zaal Lux, Kapellen

tickets: 26.00 euro – voorverkoop (tot 24 u vooraf): 23.00 euro

Publiek kan voor info en tickets terecht op www.kasattenhoven.be  en https://webshopkapellen.recreatex.be/Tickets/Detail?code=KAS

bottom of page